Kedves Vendégeink!

A jelenlegi COVID szigorításoknak megfelelően kénytelenek vagyunk korlátozott körülmények között üzemelni! Ezért üzletünkben helyben nem lehet válogatni a desszertek közül, a vitrinbe nincsenek desszertek bekészítve! Kérjük kövessék figyelemmel a kiszallitas.mihalyipatisserie.com oldalunkat, az ott, vagy telefonon történt rendeléseket az ott leírt feltételekkel tudjuk átadni vagy kiszállítani! Esetleges változásokat, friss információkat a facebook oldalunkon folyamatosan közöljük!

Megértésüket, türelmüket köszönettel,
Mihályi Patisserie

logo
magyar nyelv english language facebook

MIHÁLYI® PATISSERIE

Mihályi László üzletének virtuozitása, a desszertek modernizációja elengedhetetlen ahhoz, hogy az igen dinamikusan fejlődő és minőség reneszánszát élő világgal lépést tartani lehessen. Mihályi László modernizmusa a ragyogó kilátásokról, az új formák teremtéséről és saját művészi hajlama kifejezéséről szól. Mihályi László modernül komponált desszerteket készít, próbálja elkerülni a hétköznapi sütemények „szürkeségét” és szorgosan törekszik, hogy eljusson a tudatos művészet birodalmába. Meg van az egyéni stílusa, van, ami titkos, van ami nem, a célja az, hogy az egyébként technikailag és művészileg kihívó modern stílus egyre kedveltebb, elterjedtebb legyen.

Az „édesszájú” és kíváncsi magyarok számára bemutatott, újabb és újabb ízkombinációk, merészebbnél merészebb formák, díszítések sikert aratnak. Feladatának tekinti, hogy mindezek arzenálját minél szélesebbé tegye, és minél többen élvezhessék.

A modernizáció nem jelenti azonban a tradíciók, a szakma alapjainak, a bizonyos szinten meglévő sztenderdek teljes felforgatását, (különösen odafigyelve az igen kényes magyar szakmai identitástudatra) de az újabb eszközök, felszerelések, gépek, formák, technológiák, alapanyagok alkalmazását igen. Kritikusok írták, hogy a cukrászok már-már túlságosan a dekorációra összpontosítanak, és a vendég nem tudja, mit eszik. Mihályi László úgy gondolja, hogy az íz a legfontosabb dolog, ez nem kérdés, de a desszertnek „wow”-nak kell lennie. Ha leülünk egy étteremben és az étlapról, pl. csokoládé mousse-t rendelünk, várunk, majd „érkezik” egy hihetetlen fogyasztható „szobor” és azt halljuk, hogy „wow” hogyan kell ezt megenni, vagy hogyan készítették ezt vajon el? Ez mind része a desszertevés izgalmának, és ez szükséges. A meglepetés a desszert egyik legfontosabb része. Fontos megemlíteni, hogy pl. rendezvényeken a cukrászok gyakran kapnak olyan feladatokat, hogy készítsenek desszerteket különböző témákban, szerencsés esetben ezek a témák meghatározottak (pl. csokoládé, citrusok, magvak, a szivárvány, a siker stb. és egyéb elvont témák). Ezektől a cukrászoktól elvárják, hogy tudásukat ne csak hétköznapi, de speciális feladatok ellátására is használják. Gyakran ezek a cukrászok úgy érzik, hogy az alkotás során beleerőltetik őket bizonyos szabályok, keretek közé így a kompozíciók, eszközök meghatározásához teljes kreativitásukra, odaadásukra, egyéniségükre van szükség.

Mihályi László üzletében folyamatosan újabb és újabb desszert különlegességek készülnek. Az újdonságok követik a környék kertjeinek termését és ez a gazdagon termő vidék állandó inspirációt biztosít. A desszertek alkotóelemei, íz-összetételük, alapanyagaik mindig valahogyan utalnak vagy kapcsolódnak a szezonalításhoz. Mihályi László fontosnak tartja, hogy a desszertfogyasztás egyben gasztronómiai, intellektuális és emocionális élmény is legyen.

Az előzőekben említett egyediesség, fontos és elengedhetetlen követelmény, hiszen a desszert maga a kategória, a megalkuvást nem tűrő szabadság és a változatosság világa. A befogadóképes, az újra, a szokatlanra, a változatosra, a merészségre építő cukrász séf látványos sikereket könyvelhet el akár rövidtávon is. Mihályi Lászlóban olthatatlan a szomj, hogy Magyarországon is olyan környezetet teremtsen, ahol az újdonság, az innováció, a hagyományok őrzése mellett a régi desszertek „leporolása” a követelmény. Nagyon jól beilleszthető technikák léteznek, amik a mi kicsit „nehézkes” desszertjeinket könnyedebbé, légiesebbé, elegánsabbá és ezek állttal eladhatóbbá teszik. Mihályi László számára ma, üzletével eltöltött hét év után egyértelműen és nyilvánvalóan megfogalmazódott az igény, hogy a „Csipkerózsika álmát” alvó szakmát felébressze, desszertjeink íz és formavilágát kreativitásával felrázza, és új időszámítást kezdjen! Mihályi László cukrászmester munkája és neve garancia és egyben a megoldás minderre.

Mihályi László első és mindmáig egyetlen magyar résztvevője a világ legrangosabb cukrászati megmérettetésének a „Cupe du Monde de la Patisserie”-nek.

(Ref.: Cupe du Monde Lyon 2009)

25 éves szakmai tapasztalata van, amely makulátlan szakmai felkészültséggel párosul.

(Ref.: Cukrász szakma1987-ben, Mestervizsga 1994-ben)

Nemzetközi tanulmányok és referenciák alapozzák felkészültségét.

(Ref.: Ecole Lenotre, French Culinary Instiutute New York, Le Pre Catelan Paris..)

Modern, Innovatív desszertek alkotója és úttörője Magyarországon.

(Ref.: Pastry Chef Four Seasons Budapest, Sofitel Budapest, Tulajdonos, Desszert Szalon)

„Balázs mester” asztaltársasági oklevéllel tüntették ki melyet a hagyományos magyar, népi gasztronómia területén végzett munkájával érdemelt ki

(Ref.: Balázs Mester asztaltársasági oklevél 2010)

Számos világverseny szakértője, zsűri tagja és fiatal magyar versenyzők felkészítője.

(Ref.: WorldSkills Calgary, WorldSkills London)

Megalkuvást nem ismerően kutatja, keresi a környéken fellelhető minőségi alapanyagokat és ezáltal folyamatosan támogatja a helyi gazdaságokat.

Folyamatos megújulás jellemzi, követi de nem majmolja a trendeket. Lehetőséget teremt az új divatoknak, hogy azok segítségével a magyar hagyományos desszerteket nemzetközi szinten is ismertség és elismertség övezze.

Mivel ma már szinte minden üzletben elérhetőek különlegesebbnél különlegesebb alapanyagok, gyümölcsök, fűszerek. Így küldetésének tekinti, hogy a magyar, desszerteket kedvelő közönségnek megmutassa, hogy ezek az újdonságok nem idegen lakók egy bolt polcain, hanem igenis változatosságot hoznak, és így még egyedibbé tehetik a hagyományos magyar ízeket.